Антични дъбови мебели

Повечето антични мебели на пазара днес са дъбови. Причината за това е тяхната изключителна издръжливост.

Мебелите от масивна дървесина не се измятат и износват като тези от ПДЧ. А ако се грижите добре за дъбовите си мебели, ще можете да им се наслаждавате дълги години. Освен това, дъбовият материал не е толкова скъп, колкото другата твърда дървесина като махагонът, например. Когато избирате дъбова мебел, проверете дали е от масивен дъб, а не дъбово покритие върху по-евтин дървен материал. Прегледайте дървото и изработката. „Лястовичата опашка“ е една от най-здравите връзки и е признак за качествена конструкция.

Дъбът е изключително популярен за мебели за спалня. Всичко, от тоалетки през нощни шкафчета, до самите легла, може да бъде изработено от дъб.  Така че това е не само необходимост, а и инвестиция. Дъбовият материал се среща често и при мебелите за трапезария, заради изчистения си вид и издръжливост.  Страхотно дърво за ежедневна употреба!

Когато купувате дъбови мебели, направете го от места, специализиращи в продажбата на изделия от дърво. Разгледайте също и модели, изработени от амиши. Не подминавайте и мебелите втора употреба, както и благотворителните и антикварните магазини. Този вид мебели се ползва дълги години, а на тези места можете да попаднете на истински съкровища, когато най-малко го очаквате. Ако търсите нещо трайно, обърнете внимание на изработката. Проверете сглобките - мебелите, изработени със сглобки и гвоздеи, са по-здрави и трайни от лепените.

Когато купувате мебели за спалня, проверете ребрата на леглото и изработката на подложката за тях. Предварително сглобените мебели може да са тежки и обемисти, но са по-добри от тези, които се състоят от много части и се нуждаят от сглобяване. Проверете качеството на дървото: възлите и пукнатините ще Ви създадат проблеми в бъдеще.

Цветът на дъба обикновено е средно наситен с ясно отчетлива зърновидна структура. Ще можете да разпознаете дъба още от пръв поглед. Повечето хора предпочитат да оставят мебелите в техния оригинален цвят и не ги боядисват. Мебелите, изработени от квадратни дъбови дъски са малко по-скъпи, но имат специфичен вид. Квадратните дървени дъски се произвеждат от дънери, срязани на четири под ъгъл 90 градуса, като по този начин дъските се сдобиват с единен вертикален десен. Освен уникалния изглед, квадратните дървени дъски имат и структурни предимства - по-добро задържане, увеличена устойчивост на усукване и измятане, както и по-добра резистентност на течности. 

Благодарение на своята гъвкавост и уникални характеристики, дъбът е идеален за всякакъв интериор. Можете да откриете мебели, които отговарят на Вашата същност, и ще Ви служат цял живот. Съществуват много различни форми и стилове, трябва само да отделите нужното време, за да се запознаете с различните варианти. Когато най-накрая изберете идеалния за Вашия дом комплект, обърнете внимание, че мебелите от дъб са тежки и е трудно да се местят. Възползвайте се от магазините, които предлагат доставка до дома, или си осигурете достатъчен брой помощници. И запомнете, че можете да оцветите дървото, за да му придадете Вашия личен стил, но естественият му цвят ще Ви позволи да покажете неговата естествена красота.

гр. Плевен
ул. “Княз Александър Батемберг” 7
До магазин Mr. Bricolage и Billa

LuxMebeli - Мебели от Холандия
0897 75 75 57

Общи условия   Политика на поверителност   © LuxMebeli - всички права запазени.

уеб дизайн   EtrixWebDesignBG

 
× НАЧАЛОПРОДУКТИРАЗПРОДАЖБАИЗЧЕРПАНИЗа насУслугиПОЛЕЗНОКОНТАКТИ