Винтидж мебели

За много хора притежаването, а понякога и колекционирането, на винтидж мебели е повод за гордост. Те са не само стилни, но и притежават специфична аура, създаваща приятна атмосфера и пренасяща собственика им в далечни епохи, от които той живо се интересува и за които той само е чел. С помощта на винтидж мебелите той ще може да се потопи в тези минали времена, да даде воля на въображението си, да усети и да се наслади на емоцията.

Популярни стилове
Различните епохи дават начало на разнообразни стилове мебели, които днес се продават на различни места - както онлайн, така и в магазини или дори битпазари, където понякога може да се открият изключително добри сделки. Съществуват много и различни видове мебели като например викторианските мебели от 19 век - предимно витрини и дървени сандъци. Друг известен вид са рококо мебелите - основно легла и столове.

Използвани материали
При създаването на винтидж мебели могат да бъдат използвани най-различни видове материали – метали: ковано желязо и алуминий, за основни модели като табли за легло и столове, или дърво: дъб, чам и др.

Цените на винтидж мебелите могат да варират, в зависимост от това къде са закупени, от вида и стила им, както и от използваните материали. Например, една етажерка за книги, изработена от черешово дърво, може да струва около 150 евро, докато една рогозка, която е оригинал и от материал цвят патладжан, може да достигне и до 5 000 евро. Цената зависи от това колко далече желаете да стигнете, за да си осигурите усещането за винтидж във Вашия дом.

Оригинали и репродукции
Винтидж мебелите не винаги са оригинали. Понякога те са възпроизведени, така че да имитират изключителната му изработка. Понякога репродукциите са идеални за хора, които търсят същия външен вид, но на доста по-ниска цена.

Покупка от магазин на място или онлайн
Можете да закупите винтидж мебели както онлайн, така и от местен търговец. Пазаруването онлайн е доста удобно, защото Ви дава по-голям избор, отколкото магазинът във Вашия град. Един от недостатъците, обаче е, че онлайн не можете да проверите дали предметът е автентичен или репродукция, а никой не иска да плаща огромни суми за имитации. Това всъщност е предимството на пазаруването от местен търговец: можете да разгледате дадената мебел и лично да се уверите в нейните качества.

гр. Плевен
ул. “Княз Александър Батемберг” 7
До магазин Mr. Bricolage и Billa

LuxMebeli - Мебели от Холандия
0897 75 75 57

Общи условия   Политика на поверителност   © LuxMebeli - всички права запазени.

уеб дизайн   EtrixWebDesignBG

 
× НАЧАЛОПРОДУКТИРАЗПРОДАЖБАИЗЧЕРПАНИЗа насУслугиПОЛЕЗНОКОНТАКТИ